Æblemarengskage med karamel creme
Materiale til 4-5 personer
2 bunde
4 æggehvider
175 gr. sukker
175 gr. mandler
1 spsk. Kartoffelmel
Imellem bundene
2 1/5 dl. piskefløde
1 bæger creme fraiche (38%)
4 syrlige æbler
Cremen oven på bundene
2 1/5 dl. piskefløde
2 spsk. sirup
60 gr. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde
2 bunde
Æggehviderne piskes til de er stive. Derefter blandes halvdelen af sukkeret i og der piskes indtil sukkeret er opløst (ca. 5-10 min). Sidste halvdel af sukkeret piskes herefter sammen med massen (ca. 1/5 min). Mandlerne smuttes/hakkes og vendes i massen. Kartoffelmelet tilsættes massen. Massen fordeles på bagepapir til 2 bunde. Bages i ca. 30 min. i ovn ved 175 grader.
Imellem bundene
Piskefløde piskes stiv og creme fraichen blandes i flødeskummet. Æblerne skrælles og skæres i små tern (eller gerne revet) og blandes i massen.
Oven på bundene
Piskefløden, sirup, flormelis og vaniljesukkeret kommes i en gryde og skal simre i ca. 1/5 time. Obs! Kan let brænde på, så der skal røres permanent. Kan evt. koge videre i vandbad i ovnen ved 100 grader.