Melonsuppe med parfait af polynesisk vanilje |
||||||||||||||
Tilberedningstid:
60+min. Årstid: Sommer, Efterår Antal: Dessert til 4 1 galiamelon 2 dl sød hvidvin, fx sauterne Vaniljeparfait ½ liter Karolines Køkken piskefløde 18 pasteuriserede æggeblommer (ca. 3 dl) 250 g florsukker 1 polynesisk vaniljestang Rosmarinflager 125 g smeltet smør 200 g hvedemel (ca. 3½ dl) 200 g sukker (ca. 2¼ dl) 6 æggehvider (ca. 2 dl) 2 spsk finthakket rosmarinblade Pynt blåbær citronmelisseblade Bagetid: Ca. 4 min. ved 200°. Melon: Skræl melonen og fjern kernerne. Skær melonen i mindre stykker. Kom dem i en blender sammen med vin og blend ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. eller til suppen er jævn. Stil den tildækket i køleskabet indtil serveringen. Vaniljeparfait: Fløden piskes let. Æggeblommerne piskes med florsukker og vaniljekorn, vendes sammen med fløden og hældes i form og fryses - rør 3-4 gange under indfrysningen. Rosmarinflager: Alle ingredienser piskes sammen. Dejen smøres ud på bagepapir til en lige streg. Bages midt i ovnen og snoes om et grydeskaft. Anretning: Den kolde melonsuppe anrettes i afkølede dybe tallerkener med vaniljeparfait i midten. Pynt med blåbær og rosmarinflager. Udviklet af: Kasper Nielsen, Brøndums Hotel |
|