JAMBALAYA

Denne ret stammer fra det Amerikanske Cajun køkken

Der anvendes: Til ca. 4 personer

4 stykker kyllingebryst (eller en hel parteret kylling)

2 spsk. olivenolie

1 stort løg

3 forårsløg

1 rød peberfrugt

250 gram krydrede pølser, fx. chorizo eller peperoni

2 stilke bladselleri

3 gulerødder

2 fed hvidløg

1 dåse flået tomater

1 tsk. Sambal Oelek

2 dl hønsebouillon

3 dl parboiled ris

2 – 3 dråber tabasco

 2 spsk. brun farin

250 gram rejer

1 dåse krabber

eventuelt citronbåde til pynt

Fremgangsmåde:

1: Brun kyllingestykkerne i olien i en tykbundet gryde. Hak løgene. Skær peberfrugten ud i tern og pølse, bladselleri og gulerødder i skiver. Grøntsager og pølse kommes i gryden, hvor det svitses let sammen med kyllingen.

2: Pres hvidløgsfeddene i gryden og hæld flåede tomater, Sambal Oelek, hønsebouillon og til sidst de ukogte ris i retten.

3: Smag til med tabasco og brun farin. Lad retten simre indtil risene er møre og har opsuget væden. Det tager ca. 20 – 30 minutter. Bland rejer og krabbekød i retten et par minutter for servering og pynt eventuelt med citronbåde.

Vinforslag:

Rødvin – Fransk

La Shasse

Du Pape

Cotes du Rhone

Tilbage til hovedretter