KRONHJORTESTEG

MED OSTEGRATINEREDE GNOCCHI, OG WALDORFSALAT

OSTEGRATINEREDE GNOCCHI:

750 g store skrællede kartofler

150 g durum hvedemel

½ dl frisk revet parmesan

2 æggeblommer

salt

olivenolie med basilikum

frisk revet parmesan

Kog kartoflerne møre, hæld vandet fra og mos dem groft. Bland kartoffelmosen med durumhvede, parmesan og salt. Saml dejen med æggeblommer, og tril den til en lang tyk pølse på et stykke bagepapir. Skær den i 2 cm tykke skiver.

Kog skiverne lidt af gangen i en stor gryde med letsaltet vand, til de stiger op. Tag dem op med en hulske, og læg dem i et smurt fad. Dryp gnocchierne med olivenolie og drys med ost. Gratiner i ovnen ca. 10 minutter ved 225 grader lige inden serveringen.

KRONHJORTESTEG:

1 kronhjortesteg

Smør til bruning

Salt og peber

1 pk bresaola

Olivenolie med basilikum

1 ½ dl rødvin

1 skalotteløg

4 dl kalvebouillon

majsstivelse

50 g smør

2 pk tørrede Karl Johan svampe

Brun kødet ved kraftig varme og krydr med salt og peber. Pak stegen ind i bresaola og læg den i en bradepande. Dryp med lidt basilikumolie, og steg kødet færdigt i ovnen ved 200 grader til en kernetemperatur på 62 grader. Lad stegen hvile i 10 min. Kog rødvin og hakket skalotteløg kraftigt ind. Tilsæt 4 dl bouillon og kog ind til det halve, kom stegesky i og jævn med lidt majsstivelse. Smag saucen til og pisk smørret i saucen lige inden serveringen. Kødet anrettes på en bund af de smørstegte svampe.

WALDORFSALAT:

1 æble

3 stilke bladselleri

125 g blå vindruer

50 g ristede pinjekerner

1 ½ dl Fromage Frais 0,3%

2 spsk madlavningsfløde

1 tsk honning

½ tsk dijonsennep

salt, friskkværnet peber

pynt: pinjekerner, bladselleri

Gør frugt og grøntsager i stand og skær æblet i terninger, bladselleri i tynd skiver og vindruer i halve (fjern kernerne). Dressing: Rør ingredienserne sammen og smag til. Vend æbler, bladselleri, druer og pinjekerner i dressingen og lad salaten trække i køleskabet en halv time.

Vinforslag:

Casillero del diablo

Carmenere 2003

Chile

Tilbage til hovedretter