Æblemarengskage med karamel creme

Materiale til 4-5 personer

2 bunde

4 æggehvider

175 gr. sukker

175 gr. mandler

1 spsk. Kartoffelmel

Imellem bundene

2 1/5 dl. piskefløde

1 bæger creme fraiche (38%)

4 syrlige æbler

Cremen oven på bundene

2 1/5 dl. piskefløde

2 spsk. sirup

60 gr. flormelis

1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

2 bunde

Æggehviderne piskes til de er stive. Derefter blandes halvdelen af sukkeret i og der piskes indtil sukkeret er opløst (ca. 5-10 min). Sidste halvdel af sukkeret piskes herefter sammen med massen (ca. 1/5 min). Mandlerne smuttes/hakkes og vendes i massen. Kartoffelmelet tilsættes massen. Massen fordeles på bagepapir til 2 bunde. Bages i ca. 30 min. i ovn ved 175 grader.

Imellem bundene

Piskefløde piskes stiv og creme fraichen blandes i flødeskummet. Æblerne skrælles og skæres i små tern (eller gerne revet) og blandes i massen.

Oven på bundene

Piskefløden, sirup, flormelis og vaniljesukkeret kommes i en gryde og skal simre i ca. 1/5 time. Obs! Kan let brænde på, så der skal røres permanent. Kan evt. koge videre i vandbad i ovnen ved 100 grader.

Tilbage til desserter