Melonsuppe med parfait af polynesisk vanilje

 
Tilberedningstid: 60+min.
Årstid: Sommer, Efterår
Antal: Dessert til 4

1 galiamelon
2 dl sød hvidvin, fx sauterne

Vaniljeparfait
½ liter Karolines Køkken piskefløde
18 pasteuriserede æggeblommer (ca. 3 dl)
250 g florsukker
1 polynesisk vaniljestang

Rosmarinflager
125 g smeltet smør
200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
200 g sukker (ca. 2¼ dl)
6 æggehvider (ca. 2 dl)
2 spsk finthakket rosmarinblade

Pynt
blåbær
citronmelisseblade


Bagetid: Ca. 4 min. ved 200°.

Melon: Skræl melonen og fjern kernerne. Skær melonen i mindre stykker. Kom dem i en blender sammen med vin og blend ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. eller til suppen er jævn. Stil den tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Vaniljeparfait: Fløden piskes let. Æggeblommerne piskes med florsukker og vaniljekorn, vendes sammen med fløden og hældes i form og fryses - rør 3-4 gange under indfrysningen.

Rosmarinflager: Alle ingredienser piskes sammen. Dejen smøres ud på bagepapir til en lige streg. Bages midt i ovnen og snoes om et grydeskaft.
 
Anretning: Den kolde melonsuppe anrettes i afkølede dybe tallerkener med vaniljeparfait i midten. Pynt med blåbær og rosmarinflager.

Udviklet af: Kasper Nielsen, Brøndums Hotel
Melonsuppe med parfait af polynesisk vanilje

Energiindhold
For hele retten: 27340 kJ
Fryseegnet: Ja, vaniljeparfait
Energifordeling:
Fedt: 50%
Kulhydrat: 42%
Protein: 6%
Alkohol: 2%