Grønne muslinger i fad |
Antal: 4 personer Nationalitet: Danmark Varighed: 1 time Forfatter: |
INGREDIENSER: 400g grønne muslinger 1 bundt forårsløg 250g champignon 2 stk. gulerødder 2 stk. små løg 1 stk. peberfrugt 1,5 dl piskefløde 1,5 dl tør hvidvin 2-3 fed hvidløg citronpeber salt Groft brød |
FREMGANGSMÅDE:
Grøntsagerne skæres i stykker og svitses i lidt oliven- eller rapsolie sammen
med hvidløget. Muslingerne ligger i et ovnfast fad. De ligges så muslingen
ligger i en skal. I stedet for grønne muslinger kan man også bruge blåmuslinger,
som man selv kan samle på lavt vand på stranden. Hvis man vælger at gøre dette
skal de koges først (brug ikke de muslinger der ikke åbner sig). De svitsede
grøntsager hældes ud over muslingerne. Hvidvin og fløde fordeles ud over
muslingerne og grøntsagerne. (Fløden kan undlades, hvis man ikke ønsker så fed
en ret) Det stilles i forvarmet ovn ved ca. 180 grader i 15-20 min. Serveres med
groft brød til.
Vinforslag:
Argentinsk
Santa Ana
Chardonnay