Grønne muslinger i fad
Antal: 4 personer
Nationalitet: Danmark
Varighed: 1 time
Forfatter:
INGREDIENSER:
400g grønne muslinger
1 bundt forårsløg
250g champignon
2 stk. gulerødder
2 stk. små løg
1 stk. peberfrugt
1,5 dl piskefløde
1,5 dl tør hvidvin
2-3 fed hvidløg
citronpeber
salt
Groft brød

FREMGANGSMÅDE:
Grøntsagerne skæres i stykker og svitses i lidt oliven- eller rapsolie sammen med hvidløget. Muslingerne ligger i et ovnfast fad. De ligges så muslingen ligger i en skal. I stedet for grønne muslinger kan man også bruge blåmuslinger, som man selv kan samle på lavt vand på stranden. Hvis man vælger at gøre dette skal de koges først (brug ikke de muslinger der ikke åbner sig). De svitsede grøntsager hældes ud over muslingerne. Hvidvin og fløde fordeles ud over muslingerne og grøntsagerne. (Fløden kan undlades, hvis man ikke ønsker så fed en ret) Det stilles i forvarmet ovn ved ca. 180 grader i 15-20 min. Serveres med groft brød til.

Vinforslag:

Argentinsk

Santa Ana

Chardonnay

Tilbage til forretter