Linsesalat med andebryst

(Ret tidskrævende)

Alt andet end husmandskost:

100 gr. linser

50 gr. røget flæsk

2 små gulerødder

1 lille løg

100 gr. feldsalat

250 gr. andebryst

2 nip salt

2 nip friskværnet sort peber

½ tsk. friskkværnet merianblade

4 spsk. valnøddeolie

4 spsk. sherryeddike

1 portion ca. 1300kj/310 kcal -

23 g protein – 13 g fedt – 23 g kulhydrat.

Udblødning: 2 timer

Tilberedning: 45 min.

Linserne udblødes 2 timer i rigeligt vand, hældes i en sigte og koges i ca. 15 min. De må ikke blive for bløde. Derefter hældes de til afdrypning i en sigte.  Ovnen tændes og varmes op til 220 grader. Flæsket skæres i meget små terninger. Gulerødderne skrælles og skæres i tynde skiver. Løget pilles og hakkes frit. Feldsalaten renses skylles og slynges tør. Andebrystet befries for fedt og sener og gnides med 1 nip salt, 1 nip peber og merianblade. 1 spsk. olie varmes i en stegegryde, og andebrystet brunes ca. 5 min. på skindsiden. Gryden sættes på nederste rille i den forvarmede ovn, andebrystet steges ca. 10 min. tages op af gryden og hviler, til det øvrige er færdigt. Flæsketerningerne steges gyldne i 1 spsk. olie. Løg og gulerødder kommes ved og snurrer i 7 – 8 min.. Sherryeddiken røres til en marinade med 1 nip salt, 1 nip peber og 2 spsk. olie og vendes i feldsalaten, som fordeles på 4 tallerkener. Linser og flæske-grøntsags-blanding uden stegefedt fordeles på tallerkenerne. Andebrystet skæres i tynde skiver, som anrettes oven på salaten.

Vinforslag:

Georges Dubceuf 2002

Beaujolais - Villages

Tilbage til forretter