Pie de saumon (laksepie)

Ingredienser:

Ca. 250 gr. champignons

Ca. 3 dl. ris

4 æg

Citron

Dild

1 pk. butterdej

100 gr. smør

1 stk. æggehvide

Fløde

Laks

Et ildfast fad smøres med smør. Deri lægges et lag løskogte ris, dækkes med champignon a la creme. Derpå et lag skiver af rå laks. Marineret i olivenolie og citronsaft. Krydres med salt og peber. Derpå et lag hakket hårdkogte æg med meget finthakket dild. Fadets kant smøres med vand og det hele dækkes med tyndt udrullet mat butterdej, som hæftes godt fast mod kanten. Et par huller skæres i dejen. Dekoreres med en "springende" laks, ligeledes i mat butterdej og det pensles med pisket æg.

Bages i ovnen ved 200 grader i 45 – 60 minutter. Serveres med smeltet smør.

Vinforslag:

Riesling 2003 Vin d’ Alsace

Tilbage til hovedretter