Skinkeinderlår med 2 slags mole, refried beans & majsbrød (8 pers.)
1 helt
skinkeinderlår ca. 1,2 kg salt, peber Chokolade-chilimole 100 g smuttede mandler 1 spsk. stødt kanel 1/2 tsk. stødt nellike 1 spsk. tørret timian 1 spsk. tørret oregano 1 grofthakket løg 3 fed hvidløg 2 rød chilier 1 dl rosiner 1 banan 2 spsk. vindruekerneolie 3 dl hønsebouillon 125 g mørk chokolade 70%
|
Guacamole 4 tomater 2 modne avocadoer saften af 1 lime 1 lille finthakket rødløg 2 spsk. friskhakket koriander salt Refried beans 2 ds. kidney bønner 4 spsk. olivenolie 1 stort finthakket løg 1 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. stødt koriander Majsbrød 3 dl majsmel 1 dl hvedemel 1/2 tsk. natron 1/2 tsk. salt 1 1/2 dl yoghurt naturel fra Engholm 1 æg 50 g revet cheddar ost 2 spsk. olivenolie |
Skinkeinderlår
Krydr skinkeinderlåret med salt og peber, læg det i en bradepande, og sæt
det i en kold ovn. Steg skinkeinderlåret ca. 1 time ved 200°C, og lad det
hvile ca. 15 minutter, inden det skæres i skiver.
Majsbrød
Bland de tørre ingredienser i en skål. Pisk de øvrige ingredienser sammen,
og hæld dem i skålen med melblandingen. Rør dejen til den er ensartet, og
hæld den i en lille sandkageform beklædt med bagepapir eller muffinsforme.
Bag brødet ved 200°C i ca. 15 minutter, til det er gyldent og fast, og sæt
det til afkøling på en bagerist.
Chokolade-chilimole
Findel mandler, krydderier, løg, hvidløg, chili, rosiner og banan i en
blender eller foodprocessor til en tyk pasta.
Rist pastaen et par minutter i olie på en pande. Tilsæt bouillon lidt af
gangen under omrøring. Bræk chokolade i mindre stykker, og kom det i molen.
Lad den simre, indtil chokoladen er smeltet.
Refried beans
Mos de afdryppede bønner med ca. 2 dl vand til en tyk grød. Brug evt. en
foodprocessor, men pas på mosen ikke bliver for fin. Sauter løget i
olivenolie, tilsæt bønner og krydderier, og steg bønnerne godt igennem under
omrøring. Smag til med salt.
Guacamole
Skold, flå og udkern tomaterne. Hak tomatkødet. Mos avocadokødet med en
gaffel og bland med limesaft.
Bland avocadomosen med tomat, løg og koriander og smag til med salt.
Tips:
Skinkeinderlåret kan også skæres ud til skinkeschnitzler. Krydr dem med salt
og peber, og steg dem ca. 2 minutter på hver side på en grill eller
stegepande.
Server de to slags mole,
refried beans og majsbrød til tynde skiver skinkeinderlår eller stegte
skinkeschnitzler.
Energi pr. portion 3231 kJ
Energifordeling
Protein 25 %
Kulhydrat 34 %
Fedt 41 %
Anbefalet vin: Fransk rødhvin årgang 2002
Cabernetsauvignon St. Martin Reserve