Sur-sød thai-fisk: (seks personer)
Ingredienser:
1 hel renset fisk (1,5 kg.)
35 gram mel
olie til stegning
sur-sød sauce:
3 fed hakket hvidløg
2 hakkede løg
2 hakkede tomater
1,5 gulerod i skiver
3 cm. Finthakket skrællet ingefær
75 gram brund farin
3 spsk. Fiskesauce
¾ liter hvidvinseddike
3 tskf. Majsmel
1 dl vand
Opskrift:
Rens fisken godt og skrab skællene af.Dup tør med køkkenrulle. Lav 4 diagonale snit ind til benet på hver side af fisken. Vend den i mel og ryst overskydende mel af.
Varm olie op i en wok eller stegepande og steg fisken gyldenbrun og sprød på begge sider. Dryp af på fedtsugende papir og hold den varm.
Sur-sød sauce:
Hæld det meste af olien af panden, men lad ca 2-3 spiseskefulde blive tilbage, og varm det op. Tilsæt løg og hvidløg og sauter det i 2 minutter. Kom de resterende grøntsager, ingefær,brun farin, fiskesauce og eddike i.
Pisk majsmel og vand sammen og hæld det i panden under omrøring, til saucen koger og jævner. Skru ned for varmen og lad det simre i ca 2 minutter, til grøntsagerne er møre, men stadig sprøde. Anret fisken på et serveringsfad og hæld saucen over.