Sur-sød thai-fisk: (seks personer)

 

 

Ingredienser:

 

1 hel renset fisk (1,5 kg.)

35 gram mel

olie til stegning

 

sur-sød sauce:

 

3 fed hakket hvidløg

2 hakkede løg

2 hakkede tomater

1,5 gulerod i skiver

3 cm. Finthakket skrællet ingefær

75 gram brund farin

3 spsk. Fiskesauce

¾ liter hvidvinseddike

3 tskf. Majsmel

1 dl vand

 

Opskrift:

 

Rens fisken godt og skrab skællene af.Dup tør med køkkenrulle. Lav 4 diagonale snit ind til benet på hver side af fisken. Vend den i mel og ryst overskydende mel af.

Varm olie op i en wok eller stegepande og steg fisken gyldenbrun og sprød på begge sider. Dryp af på fedtsugende papir og hold den varm.

 Sur-sød sauce:

 

Hæld det meste af olien af panden, men lad ca 2-3 spiseskefulde blive tilbage, og varm det op. Tilsæt løg og hvidløg og sauter det i 2 minutter. Kom de resterende grøntsager, ingefær,brun farin, fiskesauce og eddike i.

 

Pisk majsmel og vand sammen og hæld det i panden under omrøring, til saucen koger og jævner. Skru ned for varmen og lad det simre i ca 2 minutter, til grøntsagerne er møre, men stadig sprøde. Anret fisken på et serveringsfad og hæld saucen over.