Thailandske forårsruller med ris (8 personer)
Ingredienser: Chilli & peanutsauce:
100 gram ris vermicelli (lang tynd spagetti) ½ kop hvidvins eddike
500 gram hakket svinesmåkød 4 spsk sukker
2 spsk. Olie 1 afkernet hakket agurk
2 fed hvidløg ½ tsk rød friskhakket chilli
2 tsk. Friskhakket rød chilli 2 spsk hakkede peanuts
4 (grønne) chalotteløg hakkede
2 revne gulerødder
2 spsk. Friske korianderblade hakkede
2 tsk. Fiske sauce
200 gram rejser kogt og hakket
60 stk forårsrulledejblade
2 spsk mel
4 spsk vand
olie til friturestegning.
Opskrift:
Dæk ris vermicelli med varmt vand i en skål i ca ti minutter. Afdryp dem. Opvarm olie i en pande, tilsæt kød hvidløg og chilli. Steg og rør rundt indtil kødet er brunt. Tilsæt løg,gulerødder,koriander,fiskesauce,rejer og vermicelli.Steg og rør rundt indtil det hele er varmet godt igennem. Stil det derefter til afkøling.
Læg derefter 1 spsk kød på et hjørne af hvert dejblad, smør hjørnerne med en blanding af mel og vand. Fold nu venstre og højre hjørne indad. Rul bundhjørne indad og luk. Lige før servering frituresteges rullerne i varm olie indtil de er brune. Afdryp dem på en køkkenrulle. Server rullerne varme sammen med chilli & peanuts sauce.
Chilli & Peanutsauce:
Bland eddike og sukker i en pande, rør den over varmen til sukkeret er smeltet, lad det simre i ca 4 minutter eller til ”siruppen” har fået farve. Tag siruppen af varmen og hæld den i en skål. Afkøl den lidt og rør de sidste ting i.