Februar 21

Brandade med frisk torsk

Ingredienser

  • 400 g torskefilet
  • 400 g let melede kartofler
  • 6-8 fed hvidløg
  • 2 dl mælk
  • 1 dl olivenolie
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 smule rasp
  • 1 smule revet gruyere

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne helt møre i usaltet vand.
  2. Kog hvidløgsfedene op i mælken.
  3. Kog torsken i godt saltet vand til den er mør.
  4. Mos de kogte kartofler med et piskeris og tilsæt lidt af den mælk, som hvidløgene har kogt i. Pas på at mosen ikke bliver for lind.
  5. Kom torsken ved og pisk den ind i mosen.
  6. Hak eller mos de kogte hvidløgsfed og bland dem i mosen. Tilsæt olivenolien mens der piskes. Smag til med salt og peber og evt. et lille ekstra presset fed hvidløg.
  7. Kom brandaden i et ildfast fad og drys med rasp og revet Gruyere. Gratiner retten under grillen til den er gylden på overfladen.
  8. Server med blandet salat og kvarte røde pebre, som er stegt helt møre i lidt olivenolie på en pande.

20180221_200121 20180221_200048 20180221_195903

20180221_203617 20180221_203557