November 7

Madaften

Forret

pølser pølser2Hovedret

Lyssej med selleri og palmekål

Scan_20181104 (2)Dessert

 

æbler

Ingredienser

4 æbler

150 g medjoul dadler

1 dl friske tranebær

1 dl tørrede tranebær

100 g valnødder

 

Appelsinsirup:

1 ½ dl appelsinsaft

1 dl sirup

1 spsk kanel

1 tsk muskatnød

Skyl æbler og skær dem i 8 både uden kerner, men med skræl. Skær dadler i mindre stykker.

Bland æbler, dadler, friske tranebær og tørrede tranebær i en skål. Varm appelsinsaft, sirup, kanel og muskatnød op i en gryde og lad det koge ind i 10 minutter. Tilsæt appelsinsirup i skålen med frugt og vend det godt rundt. Kom æbleblandingen i et ovnfast fad og bag dem ved 175°C i 25 minutter. Vend valnødder i æbleblandingen og giv dem 20 minutter mere i ovnen ved 175°C.

Lad frugten køle af i 5 minutter. Anret i skåle med en kugle vaniljeis til.

 20181107_192306 20181107_192316 20181107_192328 20181107_195918 20181107_195927_001 20181107_195946 20181107_204113 20181107_204122 20181107_204137