Januar 9

Mad Dag

Honningstegt kylling med tørret frugt og kanel


(8 personer)

Kyllingen er fyldt med tørret frugt, som efter stegningen serveres som tilbehør.

1 kylling

Honningstegt kylling.JPG-for-web-normal

Fyld:

4 tørrede figner 6 tørrede abrikoser
1 fed hvidløg 1 spsk hele korianderfrø
1 stang kanel revet skal af 1 citron, usprøjtet

Tænd ovnen på 160 grader. Skær figner, abrikoser og hvidløg i små tern, og bland dem med korianderfrø, kanelstang og fintrevet citronskal. Fyld det hele ind i kyllingen.

Honningmarinade:

2 spsk soyasauce 5 spsk rapsolie
5 spsk flydende honning saft af 1 citron, usprøjtet
salt og friskkværnet peber

Bland ingredienserne. Smør kyllingen med marinaden. Læg kyllingen i en lille bradepande, og steg den i ovnen i 75 minutter. Stil herefter ovnen på 200 grader, og steg kyllingen i yderligere 15 minutter, til den er flot gyldenbrun og gennemstegt.

20190109_202658 20190109_202707 20190109_202747