Oktober 10

Maddag   Hold 3

Disko Bay Kutter-Rejer med ærter i purløgsmarinade og grillede løg

rejer

Ingredienser – til 4 personer

300 g Kutter-Rejer

250 g ærter

2 spsk mandler

1 bdt. purløg

0.25 fed hvidløg

4 forårsløg

2 dl neutral olie f.eks. solsikkeolie

50 g stærk chorizo

1 bk. Ærtespirer

1 Citron

Salt og peber

 

plankebøf

 

Hakkeplankebøf

Hakkebøf:

500g oksekød, hakket

2 spsk hvedemel

1 æg

2 tsk salt, groft

½ tsk peber, sort, kværnet

½ frisk chili u. kerner i små tern

5 fed hvidløg, presset

Ydermere: 1 tomat

  • Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Kog dem møre i usaltet vand.
  • Kom alle ingredienserne i en skål sammen med oksekødet og bland det hele godt.
  • Form 4 lige store bøffer og kom dem på en meget varm (grill)pande med smeltet smør.
  • Brun hurtigt bøfferne på begge sider.
  • Kom bøfferne midt på en træplanke.
  • Når kartoflerne er helt møre, hældes vandet fra. Tilsæt smør og æg i kartoflerne og pisk med en elpisker til en ensformig mase.
  • Tilsæt mælk. Pisk og smag til med salt og peber.

Anretning:

Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose og sprøjt kartoffelmosen fra midten af bøffen og nedad til planken hele vejen rundt, således bøffen er dækket af kartoffelmosen. Skær en tomat midt over og læg den midt på kartoffelmosen. Sæt plankerne i en forvarmet ovn, varmluft ved 180 grader (200 grader, alm. ovn) til kartof

20191009_200214 20191009_200147 20191009_200120 20191009_192626 20191009_192559_001 20191009_191737