Januar 7

Mulligatawny Suppe

WP_20150107_19_50_27_Pro

Indbagt oksemørbrad med champignon sauce

WP_20150107_20_21_50_Pro

Ingredienser:
1000 gram Oksemørbrad, afpudset
12.5 gram Smør

Salt

Peber

3  Butterdej, Plade *

Pensling:

Æg
Fyld:

0.5  Porre

125 gram Champignoner

150 gram Bacon i skiver

0.5 fed Hvidløg

40 gram Flødeost med urter *

1.5 spsk. Basilikum, frisk *

1  Æggeblomme

Cayennepeber *

Sauce:
125 gram Champignoner

1.5 dl. Piskefløde

Salt

Peber

1 dl. Hvidvin. tør

 

Forklaring:

Kødet: Drys oksemørbraden med salt og peber og brun den på alle sider i smør på en pande, ca. 15 minutter. Afkøl den. Læg de optøede butterdejsplader på et meldrysset bord, pensl kanterne med æg og lad dem overlappe. Tryk kanterne sammen. Rul dejen ud til en plade på ca. 35×35 cm. Fyldet: Skær porren i strimler og hak champignon og bacon. Svits porren i smør, til den er blød. Tilsæt derefter champignon og presset hvidløg og svits til al væden er fordampet. Rør hvidløgsosten i. Steg baconenternene til de er sprøde og læg dem på fedtsugende papir. Rør dem i blandingen sammen med basilikum. Tag panden fra varmen og tilsæt æggeblommer. Smag til med cayennepeber og lad fyldet køle af. Læg en stribe af fylde ned langs midten af dejen. Lad ca. 5 cm. være fri i begge sider. Læg den afkølede oksemørbrad ovenpå og resten af fyldet ovenpå og rundt om kødet. Pensl dejkanterne med æg og rul sammen. Læg pakken med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir og buk pakkens ender ind. Pensl dejen med æg og bag stegen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 30-35 minutter. Bliver butterdejen for mørk lægges et stykke stanniol over. Lad oksemørbraden hvile i ca. 20 minutter inden den skæres for. Sauce: Svits champignon i lidt smør, tilsæt piskefløde. Smag til med salt, peber samt lidt rødvin. Tips: Bruges stegetermometer skal Centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være Lidt rød 55-60 C. Svagt rosa 60-65 C. Gennemstegt 65-68 C. 

Fyldte svampe.

500 g rensede portobello svampe 2 dl finthakket bredbladet persille 30 g finthakket stegt bacon 2 små hakkede fed hvidløg 50 g rasp (ca. 1 dl) 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% ¾ tsk groft salt friskkværnet peber

Tag stilkene af svampene. Læg hovederne med  bunden opad på bagepladen. Bland persille, bacon, hvidløg, rasp, fløde, salt og peber. Fordel blandingen i svampene og bag løg og svampe øverst i ovnen. Løgene skal evt. bage lidt længere tid, for at blive godt møre – det afhænger af størrelsen. Tip: Du kan brune stilkene fra svampene  sammen med kødet og lade dem braisere med – det giver ekstra smag til saucen

Bagetid for  løg og svampe: Ca. 20 min. ved 200° – varmluft

Bagte Løg

500 g vaskede hele, små rødløg med skal 15 g smør – smeltet ½ tsk groft salt

Skær  en lille bund af løgene, så de kan stå. Vend dem med smør og drys med salt. Stil løgene på en plade med bagepapir – gør plads til svampene i den anden side.

Bagte kartofler.

Halver kartoflerne, og udhul dem. Lav en kartoffelmos af indmaden, og tilsæt grønne urter som f.eks. persille. Sprøjt mosen tilbage i de halve kartofler med en sprøjtepose, og bag kartoflerne i ovnen.

Skriv et svar