Oktober 26

Madaften hold 2

Svampe Suppe

20221026_192951

FYLDTE RØDSPÆTTER MED RAGOUT AF REJER OG HVIDE ASPARGES

fyldte

Rødspætten er tilgængelig hele året, men smager særlig godt i sommermånederne, og betragtes derfor af mange som en rigtig sommerfisk. I denne klassiske ret kombineres rødspættens sødmefulde smag med rejer. Du kan sagtens erstatte disse med f.eks. jomfruhummer eller hummer, hvis det skal være lidt mere ekstravagant. 

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

RØDSPÆTTER
4 store flåede rødspætter
1 dyb tallerken med hvedemel
2 spsk smør
2 spsk vindruekerneolie
salt og friskkværnet peber

HUMMERSAUCE
1-2 spsk smør til melbolle
1-2 spsk hvedemel til melbolle
1 tsk tomatpuré
4 dl hummerfond
2 dl fløde
salt og friskkværnet peber

RAGOUT AF REJER OG ASPARGES
1 bundt hvide asparges
1 bundt forårsløg
1 finthakket skalotteløg
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk smør
400 g pillede søkogte rejer
1 håndfuld finthakket dild

SÅDAN GØR DU:

RØDSPÆTTER: Vend den mørke side af fisken op og skær ned langs begge sider af rygbenet. Start i den ende, hvor hovedet har siddet og skær et snit væk fra midten i begge sider, så der opstår en fold eller en slags lomme til fyldet. Vend fisken i mel, krydr med salt og peber og steg dem gyldne på panden i smør og olie.

HUMMERSAUCE: Rør en skefuld smør og mel sammen i en kasserolle og tilsæt tomatpuré. Bag godt af og tilsæt hummerfonden lidt efter lidt. Pisk hele tiden saucen glat. Tilsæt til sidst fløden og kog saucen godt igennem. Spæd med mere fond eller fløde, hvis den virker for tyk. Smag til med salt og peber.

RAGOUT AF REJER OG HVIDE ASPARGES: Skræl de hvide asparges og skær dem i mundrette stykker og blancher dem i en gryde med letsaltet vand. De skal blot have et par minutter. Køl dem efterfølgende af i isvand. Skær forårsløgene i tynde skiver, skyl grundigt og dup dem tørre på et viskestykke. Sauter forårsløg, skalotteløg og hvidløg i smør på en pande. De skal ikke brune, men blot have godt med varme, til de er møre. Tilsæt saucen til grøntsagerne og lad det simre i et par minutter, inden asparges og rejer kommes i. Krydr med friskhakket dild.

Læg rødspætterne på lune tallerkner og garner dem med fyldet og friske krydderurter. Retten serveres naturligvis sammen med nye danske kartofler.

20221026_195950 20221026_200010 20221026_200216