-
Maddag
Carpaccio Tapas.
- 2 spsk mayonnaise
- 3 spsk creme fraiche
- 1⁄4 tsk hvidløgspulver
- 1⁄2 tsk balsamico
- 1⁄4 bdt basilikum
- lidt groft salt
- citronsaft (smag til med det)
- salt
- peber
Til anretning
- ca. 6 skiver hvidt brød
- lidt olivenolie
- 2 spsk pinjekerner
- 25 g rucola
- 125 g carpaccio
- 20 g parmesanost i flager eller små tern
Dressing:
Rør mayonnaise, creme fraiche, hvidløgspulver og balsamico sammen i en skål. Kom basilikum op i en morter sammen med et lille drys salt, og stød det til en mos. Har du ikke en morter, kan du hakke det fint på et skærebræt og derefter bruge den flade side af en kniv til at mose det med. Rør det i dressingen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Sæt dressingen på køl, så den kan trække, indtil den skal bruges.
Anretning af forretten:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skær hver skive brød i ca. fire skiver. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olivenolie. Rist dem i ca. 10 minutter, til de er helt sprøde. Tag dem ud, og lad dem køle af.
Rist pinjekernerne på en tør pande ved middel varme. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på.
Skyl rucolaen grundigt, og tør den godt. Smør hver skive brød med lidt af dressingen, og kom lidt rucola ovenpå. Riv carpaccioen i passende stykker, og drapér det over rucolaen. Drys med parmesanost i flager, og læg et par pinjekerner på hver.
Svinekoteletter med fyld.
Æbleroser med marcipan.
Sådan laver du Æbleroser med marcipan
-
Halvér æblerne, fjern kernehuset med en ske og skær æblerne i meget tynde skiver fra blomst til stilk og læg dem i iskoldt vand, så de ikke bliver brune.
-
Rør smør, marcipan og æg cremet og smag til med sødemiddel.
-
Skær hver plade filodej i 3 lange strimler og læg et fugtigt viskestykke over, så de ikke tørrer ud og knækker.
-
Smør marcipancremen ud på dejstrimlen i et tyndt jævnt lag. Læg æbleskiverne en anelse taglagt oven på dejstrimlen i en stribe på den øverste halvdel og med buen opad. Buen skal være over dejkanten. Fold den nederste halvdel af dejkanten op over, så æblerne ligger som en tagryg pakket ind i dejstrimlen. Rul dejstrimlen, således at den passer ned i en smurt muffinform, (ikke alt for stramt)
-
Bag æbleroserne 15 min. ved 200°C, i muffinformen. Tag dem ud, placer dem på en bageplade og bag dem endnu 5-10 min. nederst i ovnen, så dejen bliver gylden og sprød. Nyd dem lune og friskbagte.