Maddag
Jordskokkesuppe med torsk
Ingredienser
Antal portioner
Jordskokkesuppe
- 10 g smør
- 1 grofthakket skalotteløg (ca. 50 g)
- 400 g skrællede jordskokker
- 7 dl vand
- 1 tsk hønsebouillon-pulver
- 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
- 1½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 2 skiver serrano skinke (ca. 15 g)
- 200 g torskefilet uden skind og ben
- ¼ tsk groft salt
- 10 g smør
Æbleknas
- 1 rødt æble (ca. 150 g)
- 40 g grofthakkede macademianødder
- 1 spsk finthakket bredbladet persille
- ½ spsk friskpresset lime
Sådan gør du
Jordskokkesuppe
Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg løgene under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt jordskokker, vand og bouillonpulver. Lad det koge ved jævn varme og under låg i ca. ½ time. Blend suppen, fx med en stavblender til en jævn konsistens. Tilsæt fløde, salt og peber og smag til.
Del imens skinkeskiverne på langs. Læg dem på en plade med bagepapir, og bag dem sprøde midt i ovnen.
Skær torsken i fire lige store stykker og drys dem med salt. Kom torskestykkerne i et smurt ovnfast fad og bag dem midt i ovnen.
Æbleknas
Fjern stilk og kernehus fra æblet og skær det i små tern. Vend dem sammen med de øvrige ingredienser.
Bagtid for skinke
Sæt skinkeskiverne i en kold ovn – indstil på 225° – traditionel ovn og bag i ca. 15 min.
Bagetid for torsk
Ca. 8 min. ved 175° – traditionel ovn.
Bøf med pastasalat og kartoffel porremos
1 kg kartofler
2 porrer
50 g smør
2 dl mælk
Hvid peber
1 lille potte persille
Skræl imens kartofler og skær i kvarte. Kog dem helt møre i usaltet vand. Sigt vandet fra og lad kartoflerne dryppe af i sigten. Rens porrerne og skær dem i skiver. Smelt smørret i en gryde og svits porrerne ved lav varme, til de falder sammen, men ikke bruner. Kom mælken i og varm den op og kom så kartoflerne i og mos det groft sammen med en grydeske. Smag til med salt og godt med hvid peber. Vend til sidst hakket persille i.
Appelsinfromage
Ingredienser:
|
2 | appelsiner, saft og revet skal heraf 2 appelsiner, saft og revet skal heraf | |
4 | husblas blade4 husblas blade | |
4 | æggehvider past.4 æggehvider past. | |
2.5 | dl. | piskefløde2.5 dl. piskefløde |
4 | æggeblommer past.4 æggeblommer past. | |
100 | g. | sukker100 g. sukker |
Pynt: Pynt: | ||
2.5 | dl. | piskefløde2.5 dl. piskefløde |
appelsin appelsin | ||
evt. | orangestænger |
Opskrift:
|
Start med at riv skallen af appelsinerne, pres herefter saften af dem.
Læg husblasen i koldt vand. Pisk æggehviderne stive, og stil dem til side, pisk så fløden til flødeskum, og til slut piskes æggeblommer og sukker hvide.
Den udblødte husblas smeltes forsigtigt i et par spsk. appelsinsaft, hæld den resterende saft i og så op i æggeblommerne og rør det hele godt sammen. Dette skal lige stå et par minutter og køle af.
Herefter vendes flødeskum forsigtigt i og derpå de stiftpiskede æggehvider. Fromagen hældes i en skål og stilles i køleskab et par timer inden servering.
Ved anretningen pyntes den med flødeskum og appelsinskiver.
Read more at https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/3930/appelsinfromage#c1yUsEGewEhKWz91.99