9. Februar

20220420_194605Madaften

Vinbondens mørbradret

900 gram Svinemørbrad, afpudset
250 gram Perleløg, dybfrost
250 gram Champignoner, renset vægt
Smør
2 dl. Hvidvin. tør
3 dl. Piskefløde
evt. Svinebouillon
500 gram Vindruer, grønne
Persille, frisk

Fjern de groveste sener fra kødet, og skær det i skiver. Brun kødet på panden i margarine nogle få minutter på hver side. Tag kødet op efterhånden og læg det i et ildfast fad. Drys med lidt salt.

Rist de hele løg i smør til de er lidt gyldne overalt. Fordel løgene over kødet.

Skær champignoner igennem en gang og svits dem i smør på panden, herefter hældes de i fadet.

Panden koges af med lidt vand og bouillon, tilsæt hvidvin, kog det ned til det halve tilsæt piskefløde og kog det til en passende tykkelse. Jævn det eventuelt med lidt maizena.

Fjern kernerne fra druerne og kom dem i saucen. Smag til og hæld det i fadet, som sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn til det er gennemvarmt.

Drysses med hakket persille, og serveres med smørdampede kartofler.

 

20220420_202941