November 9

Mad dag

Hold 3

tunmousse

20221109_191859 20221109_191622 20221109_191435 20221109_191421

Kalvelever med æble kompot og bløde løg

20221109_194810 20221109_194819 20221109_194836 20221109_194742

  • 700 g kartofler
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 90 g smør
  • salt og sort peber
  • 3 æbler
  • 1 spsk sukker
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk frisk timian
  • 2 zittauerløg
  • 90 g smør
  • 400 g kalvelever i skiver
  • 75 g hvedemel
  • 90 g smør
  • ⅕ liter (2 dl) koncentreret kalvefond
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 3 friske timiankviste
  • 1.
    Skræl kartoflerne og kog dem helt møre.

  • 2.
    Mos dem med 1 dl piskefløde og 50 g smør.

  • 3.
    Smag til med salt.

  • 4.
    Skræl æblerne og skær dem i grove tern.

  • 5.
    Kom dem i en gryde med sukker, vand og 1 tsk. timian og kog det til en grov kompot, ca. 10 min.

  • 6.
    Lad kompotten køle lidt af.

  • 7.
    Skær løgene i tynde skiver og steg dem ved svag varme i 1 spsk. smør til de bliver bløde og brune – ca. 15 min.

  • 8.
    Krydr melet med godt med salt og peber.

  • 9.
    Vend kalveleveren i mel og drys overskydende af.

  • 10.
    Smelt 25 g smør i en pande og steg leveren ved høj varme i 1½ min. på hver side.

  • 11.
    Tag leveren op af panden og hæld kalvefond, fløde og timian i.

  • 12.
    Lad det koge ind og tykne til en sauce og smag til med salt og peber.

  • 13.
    Server den stegte lever med kartoffelmos, bløde løg, æblekompot og sauce.