25 Januar

Maddag 25 Januar

Hold 3

Rejer i filokurv

rejer ifilo

Ingredienser

200 g Disko Bay Kutter-Rejer

2 stk. forårsløg

50 g champignon

1 bundt dild

3 dl piskefløde

1 dl past. hele æg

1 gulerod

1 squash

1 porre

0,5 dl olivenolie

2 spsk balsamico

1 spsk sesamfrø

salt og peber

50 g emmentaler

8 ark filo

 Fremgangsmåde

Champignon og forårsløg skæres i grove stykker, krydres med salt og ristes i olie.

Æg og fløde piskes sammen og krydres med salt og peber.

Filoarkene lægges dobbelt/forskudt i en smurt form og grøntsagsfyld samt rejer kommes i. Æggeblandingen hældes over, og der drysses med revet emmentaler. Bages ved 190°C i ca. 14 min.

Råmarinerede grøntsager:
Grøntsagerne skæres i julienne. Olivenolie og balsamico blandes. Grøntsagerne vendes i blandingen. Der drysses herefter med sesamfrø og smages til med salt og peber

20230125_195637

Svinekæber – braiserede med øl

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers. 
Ingredienser
  • Braiseret svinekæber
  • 8 svinekæber
  • 1 tsk smør
  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 porre, skåret i tynde ringe
  • 3 dl mørk øl
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 gulerod, i tern
  • 3 laurbærblade
  • 2 stængler frisk rosmarin
  • 3 stængler frisk timian
  • sort peber, friskkværnet
  • salt
  • 1 spsk smør, koldt til saucen
  • Kartoffelmos
  • 1,50 kg kartoffel
  • 110 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1 knivspids muskatnød
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering og anretning
  • salt
  • 30 g hasselnødder
  • 0,50 dl bredbladet persille, finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1 øko citron, fintrevet skal

Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Fremgangsmåde

Braiserede svinekæber
Fjern sener fra svinekæberne og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.  Brun svinekæberne af i smør i en gryde og sæt dem derefter til side på en tallerken.

Kom løg, hvidløg og porre i gryden og sauter det ved middelvarme, til løg og porre bliver klare.

Tilsæt det brunede kød, mørk øl, grøntsagsboullion, tomatpuré, gulerødder, laurbærblade, rosmarin, timian og sort friskkværnet peber.

Sæt låg på og lad det simre svagt i 1,5 time ved lav varme.

Tag laurbærblade, rosmarin og timiankviste op af gryden. Smag til med salt, friskkværnet peber og rør en spsk. koldt smør i gryden.

Kartoffelmos
Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre. Lun mælken i en kasserolle til den er ca. 50 grader varm.

Mos de varme nykogte kartofler let med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en håndmikser, tilsæt imens den varme mælk lidt efter lidt, til konsistensen af kartoffelmosen er cremet, luftig og fløjlsblød.

Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.

Til servering
Hak hasselnødder, persille, hvidløg og fintrevet citronskal godt sammen til det bliver helt finthakket.

Server de braiserede svinekæber med kartoffelmos og hasselnøddekrydderdrys

 

20230125_204402