Maddag Hold 3
Jordskokkesuppe
Fiskefars bagt med urter.
Fiskefars:
300 g filet af torsk, sej eller laks
1 tsk salt
2 spsk hvedemel eller kartoffelmel
1 lille løg (revet)
1 æg
1-1½ dl mælk eller fløde
peber
Kartoffellåg:
400 g store kartofler
25 g smør
25 g revet ost
salt og peber
*
Tænd ovnen på 220 °C.
Skær fisken i mindre stykker og kør dem til fars i en foodprocessor/hurtighakker.
Tilsæt salt og de øvrige ingredienser mælken dog lidt ad gangen.
Smag til med peber og tilsæt evt. smag – se tips.
Lad gerne farsen hvile i køleskabet 20 min. før brug.
Bred fiskefarsen ud i et ovnfast fad smurt med smør.
Skræl kartoflerne og riv dem groft.
Pres væden af dem og vend dem sammen med smeltet smør, salt og peber.
Fordel kartoflerne over farsen med let hånd.
Drys med revet ost og sæt fadet i ovnen ca. 30 min., til overfladen er gylden og sprød, og fiskefarsen er gennembagt.
TIPS: Fiskefarsen kan krydres med hakkede krydderurter, hakkede soltørrede tomater og oliven, skaldyr og chili eller lignende.