Februar 7

Maddag Hold 3

20240207_193822 20240207_193835

Jordskokkesuppe

Scan_20240207

 

Fiskefars bagt med urter.

20240207_201855 20240207_201755

Fiskefars:

300 g filet af torsk, sej eller laks

1 tsk salt

2 spsk hvedemel eller kartoffelmel

1 lille løg (revet)

1 æg

1-1½ dl mælk eller fløde

peber

Kartoffellåg:

400 g store kartofler

25 g smør

25 g revet ost

salt og peber

*

Tænd ovnen på 220 °C.

Skær fisken i mindre stykker og kør dem til fars i en foodprocessor/hurtighakker.

Tilsæt salt og de øvrige ingredienser mælken dog lidt ad gangen.

Smag til med peber og tilsæt evt. smag – se tips.

Lad gerne farsen hvile i køleskabet 20 min. før brug.

Bred fiskefarsen ud i et ovnfast fad smurt med smør.

Skræl kartoflerne og riv dem groft.

Pres væden af dem og vend dem sammen med smeltet smør, salt og peber.

Fordel kartoflerne over farsen med let hånd.

Drys med revet ost og sæt fadet i ovnen ca. 30 min., til overfladen er gylden og sprød, og fiskefarsen er gennembagt.

TIPS: Fiskefarsen kan krydres med hakkede krydderurter, hakkede soltørrede tomater og oliven, skaldyr og chili eller lignende.