Marts 8

Marts 8

Maddag hold 2

Tornedos Bearnaise

20230308_20113220230308_201137 20230308_195958

Ingredienser:
175 gram Oksemørbrad, afpudset
1 skiver Bacon i skiver
Olie solsikke/vindruekerne
Salt
Peber
25 gram Smør
Bearnaisesauce:
0.25 dl. Bearnaiseessens
0.25 dl. Estragoneddike
3 Æggeblommer
125 gram Smør
nogle få blade estragon
Salt
Peber
Tilbehør:
0.5 Tomater, friske
250 gram Kartoffel. pommes frites. friturestegte
100 gram Grønne ærter, frost
Opskrift:

Begynd med saucen da den tager længst tid.

Hæld bearnaiseessens og estragoneddike i en kasserolle, som placeres over et vandbad, hvorefter æggeblommerne piskes i. Fortsæt med at piske, til sovsen er blevet jævn og cremet.

Det klarede smør tilsættes under stadig ompiskning.

Smag sovsen til med estragoneddike, salt og peber.

Til sidst tilsættes finthakket estragon. En bearnaisesauce skal aldrig være rigtig varm, da det kan få den til at skille.

Bank bøfferne let med hånden og ombind hver bøf med 1 skive bacon, brug evt. en tandstikker.

Gnid en tykbundet pande med olie, og opvarm den. Aftør bøfferne med køkkenrulle. Vend bøfferne hastigt på en glohed pande og tag dem af panden. Aftør panden med køkkenrulle.

Brun smørret og steg bøfferne 2½ – 4 min. på hver side, afhængig af tykkelse, og hvor rødt man ønsker kødet. Drys salt og peber på under stegningen.

Anret bøfferne på et varmt fad, og hæld stegeskyen over. Server straks med f.eks. pommes frites, ærter og bearnaisesovs.

 

 

Citrofromage

20230308_210102 20230308_210058

Ingredienser

5 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
100 g sukker
2 tsk. reven citronskal af en usprøjtet citron
1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de småbægre
3 dl piskefløde
Pynt:
evt. 1 dl piskefløde
reven citronskal
gerne friske blåbær

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
  4. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i en skål, og stil den i køleskabet et par timer. Pynt evt. med citronskal, flødeskum og blåbær.