Mad Dag
Honningstegt kylling med tørret frugt og kanel
(8 personer)
Kyllingen er fyldt med tørret frugt, som efter stegningen serveres som tilbehør.
1 kylling
Fyld:
4 tørrede figner | 6 tørrede abrikoser |
1 fed hvidløg | 1 spsk hele korianderfrø |
1 stang kanel | revet skal af 1 citron, usprøjtet |
Tænd ovnen på 160 grader. Skær figner, abrikoser og hvidløg i små tern, og bland dem med korianderfrø, kanelstang og fintrevet citronskal. Fyld det hele ind i kyllingen.
Honningmarinade:
2 spsk soyasauce | 5 spsk rapsolie |
5 spsk flydende honning | saft af 1 citron, usprøjtet |
salt og friskkværnet peber |
Bland ingredienserne. Smør kyllingen med marinaden. Læg kyllingen i en lille bradepande, og steg den i ovnen i 75 minutter. Stil herefter ovnen på 200 grader, og steg kyllingen i yderligere 15 minutter, til den er flot gyldenbrun og gennemstegt.