Maddag Hold 3
Risalamande cheesecake
Ingredienser
Kiksebund
- 100 gr digestive kiks (eller julesmåkager)
- 40 gr smør (smeltet)
Risalamande
- 200 gr kold risengrød (brug evt denne her opskrift)
- 75 gr flødeost naturel
- 40 gr flormelis
- 50 gr mandler (smuttede og hakkede)
- 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
- 1 dl piskefløde
Kirsebærtop
- 2 dl kirsebærsauce2 ark husblas (kan udelades)
- evt hvid chokolade og guldkugler til pynt
Fremgangsmåde
- Kom kiksene i en frysepose og knus dem med en kagerulle eller lign.
- Hæld smeltet smør i posen og ryst den grundigt, så smørret fordeles.
- Fordel kikse-smulderet i 4 portionsglas.
Risalamande
- Rør risengrøden blød og tilsæt flødeost, flormelis, hakkede mandler og kornene af vaniljestangen. Rør igen til en blød og cremet konsistens.
- Pisk fløden til skum og vend den i risengrøden. Smag evt. til med ekstra flormelis.
- Fordel risalamanden ovenpå kiksebunden i portionsglassene.
Kirsebærtop.
- Udblød husblassen i koldt vand i ca 10 minutter.
- Kom kirsebærsaucen i en gryde og varm den på komfuret. Den skal ikke koge.
- Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og kom den direkte ned i den varme kirsebærsauce. Rør rundt så husblassen opløses.
- Afkøl kirsebærsaucen til den er lillefingervarm og fordel den ovenpå risalamanden. Lad herefter kirsebærgeléen sætte sig i ca 1 time på køl.
- Vil man ikke bruge husblas, så skal kirsebærsaucen ikke varmes, men bare fordeles ovenpå risalamanden i portionsglassene.
- Pynt evt glassene med hakket hvid chokolade og guldkugler inden servering.
- rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Desserten er ikke fryseegnet.