December 6

Maddag Hold 3

 

Scan_20231130Scan_20231130 (3)

20231206_202424 20231206_202439

 

Risalamande cheesecake

 Billede1

Ingredienser

Kiksebund

  • 100 gr digestive kiks (eller julesmåkager)
  • 40 gr smør (smeltet)

Risalamande

  • 200 gr kold risengrød (brug evt denne her opskrift)
  • 75 gr flødeost naturel
  • 40 gr flormelis
  • 50 gr mandler (smuttede og hakkede)
  • 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
  • 1 dl piskefløde

Kirsebærtop

  • 2 dl kirsebærsauce2 ark husblas (kan udelades)
  • evt hvid chokolade og guldkugler til pynt

Fremgangsmåde

  • Kom kiksene i en frysepose og knus dem med en kagerulle eller lign.
  • Hæld smeltet smør i posen og ryst den grundigt, så smørret fordeles.
  • Fordel kikse-smulderet i 4 portionsglas.

Risalamande

  • Rør risengrøden blød og tilsæt flødeost, flormelis, hakkede mandler og kornene af vaniljestangen. Rør igen til en blød og cremet konsistens.
  • Pisk fløden til skum og vend den i risengrøden. Smag evt. til med ekstra flormelis.
  • Fordel risalamanden ovenpå kiksebunden i portionsglassene.

Kirsebærtop.

  • Udblød husblassen i koldt vand i ca 10 minutter.
  • Kom kirsebærsaucen i en gryde og varm den på komfuret. Den skal ikke koge.
  • Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og kom den direkte ned i den varme kirsebærsauce. Rør rundt så husblassen opløses.
  • Afkøl kirsebærsaucen til den er lillefingervarm og fordel den ovenpå risalamanden. Lad herefter kirsebærgeléen sætte sig i ca 1 time på køl.
  • Vil man ikke bruge husblas, så skal kirsebærsaucen ikke varmes, men bare fordeles ovenpå risalamanden i portionsglassene.
  • Pynt evt glassene med hakket hvid chokolade og guldkugler inden servering.
  • rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Desserten er ikke fryseegnet.

20231206_211507