Marts 9

Mad dag

LAKSERILETTE

 Ca. 300 g Laks varmrøget evt. kombineret med frisk kogt laks

4 spsk creme fraiche 38%

3 spsk mayonnaise

½ citron saft

2 tsk sennep gerne Dijon

1 hel purløg finthakket (gem lidt til pynt)

1 rødløg finthakket og 1 æble småtern

1 lille stykke rygeost

Friskkværnet peber og salt

 

Mos laksen let med en gaffel og rør den sammen med creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, purløg, rødløg, æble, rygeost og smag til med sennep, peber og måske lidt salt.

Anret på salat og pynt purløg, tomater, agurk og ristede rugchips.

Bacon Explosion med stegt chorizopølse og ost

 

6 personer

1 kg bacon

800 g hakket svine- eller oksekød

2 æg

2 store håndfulde revet ost, fx gouda eller cheddar

1 grøn peber

1 gul peber

1 dl hjemmelavet BBQ-marinade

1 sjat rødvin

2 pakker chorizo-pølse

Krydderiblanding til fars

1 tsk tørret basilikum

1 tsk stødt koriander

0.5 spsk salt

0.5 spsk røget salt

1 spsk brun farin

1 tsk fennikelfrø

1 tsk sorte peberkorn

1 tsk paprika

1 tsk knust chili (Tilbage)

Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Start med at smide alle krydderierne i en morter eller en dry-grinder og giv det en ordentlig omgang. Fordel det i farsen sammen med æg og rødvin. Smid farsen på køl, imens du laver resten. Tænd for grillen, så den er klar når du har lavet rullen. Hvis ikke du vil grille den, kan du tænde ovnen på 220 grader. Tag to pakker bacon og steg dem på en varm pande. Fedtstof er ikke nødvendigt. Imens baconen steges, skæres chorizo-pølsen og peberfrugterne i små tern. Når baconen er færdig, skal du stege chorizo-stykkerne. Riv osten groft og læg det i en skål. Tag farsen ud af køleskabet og del den i to portioner. Mas det ud på to stykker bagepapir. Det skal være så fladt som muligt. Pensel farsen med barbecue marinade (sørg for du har noget marinade tilbage til senere) og smid ost, chorizo og peberfrugt på. Knus baconen med håndkraft og fordel det på begge stykker fars. Nu skulle du gerne have to stykker bagepapir med fars, barbecue marinade, fyld og bacon. Så er det tid til at du laver dine to fletninger af bacon. Gør det oven på bagepapir, så er det meget lettere at flytte rundt med. Se videoen for, hvordan det skal flettes. Når du har flettet dit bacon, så ruller du farsen til en pølse og sikrer dig, at der er plads til fyldet, hvis ikke, så tag hellere lidt fra. Når den er rullet, så skal det vippes forsigtigt ned på baconmåtten, det samme gør du med den anden pølse.

Rullerne skal have omkring 30 min på grill ved indirekte varme og en kernetemperatur på 75 grader. Når du har smidt dem på, så pensel dem med lidt barbecue marinade, som du gerne skulle have noget tilbage af. Du skal nok forvente, at det brænder en lille smule pga. sukkeret i saucen, men det gør intet! Det kommer ikke til at smage brændt. Åben et par bajere og nyd nu synet!

 

 

 

Ovnbagte tomater

Ingredienser

8 almindelige tomater eller 32 cherrytomater 2 tsk salt 4 tsk sukke 4 spsk balsamico 2 spsk olivenolie

Tilberedning

60+ min – 4 personer

Tænd ovnen på 120° Halver tomaterne og vend dem med salt,  sukker, balsamico og olivenolie. Læg tomaterne i et ovnfast fad og bag dem i 2-3 timer, indtil de er mørkerøde. Lad dem køle let og server.

 

Salat + kartoflemos m.m.