Mad dag
Hold 3
Luksus tarteletter med kammuslinger og rejer.
Ingredienser
60 g | smør |
60 g | hvedemel |
2 dl | hvidvin |
6 dl | fiskefond |
2 dl | piskefløde |
2 dl | ærter fra frost (optøede) |
– | salt |
– | peber |
8 | kammuslinger |
– | olivenolie til stegning |
200 g | pillede rejer |
1 håndfuld | frisk dild |
8 | tarteletter |
Sådan gør du
1 | Smelt smørret i bunden af en gryde, og drys melet på. Lad det koge sammen til en tør dej. |
2 | Hæld vin på og derefter fiskefond, lidt ad gangen. Pisk/rør i saucen, mens den koger op. |
3 | Tilsæt fløde og ærter, og bring saucen i kog. Lad den koge i 1 minut, eller til melsmagen er helt væk. Smag til med salt og peber. |
4 | Tilsæt mere fond efter behov – saucen skal ende med at være tyktflydende. |
5 | Steg kammuslingerne i lidt olie på en glohed pande i 1 minut på den ene side og 30 sekunder på den anden. Skær dem herefter ud i halve eller kvarte. |
6 | Vend rejer og plukket dild i saucen, og varm den igennem. Tilsæt så kammuslingerne. |
7 | Lun tarteletterne, og fyld dem med saucen. Pynt med dild og evt. et par rejer. |
Nyretapper og kantarelsauce
Ingredienser
1 nyretap
- 3 – 4 spsk. smør
Morkelsauce
- 3 dl. rødvin
- 2 dl. portvin
- 5 dl. kalvefond
- 10 kviste frisk timian
- 1 skalotteløg
- 30 g. tørrede morkler
- 150 – 200 g. smør
- Salt
Bagte tomater
- Honning tomater
- 1 bakke gode cherry tomater
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. hvidvins balsamico
- 2 tsk. honning
- 2 tsk. frisk hakket rosmarin
Gratinerede Portobellosvampe
- 4 portobellosvampe
- 1 skalotteløg
- 100 g. modnet cheddarost
- ¼ frisk fennikel
Selleripuré
- 1 knoldselleri
- 2 fed hvidløg
- Ca. 1 l. sødmælk
- Salt og peber
Sådan gør du
-
Opblød morklerne i lunkent vand i et par timer minutter. Si dernæst vandet fra.
-
Skræl skalotteløget som skæres i tern
-
Kom rødvin, portvin, skalotteløg og timian i en gryde.
-
Lad det kog ned til det halve.
-
Tilsæt kalvefonden og lad det yderligere koge ned med ⅓ del.
-
Si saucen og kom morklerne ved. Lad det simre i 20 minutter.
-
Selleripuré
-
-
Skræl knoldselleriet som skæres i tern.
-
Kom dem i en gryde med mælken og de afskallede hvidløgsfed.
-
Kog langsomt mælken op, men pas på det ikke koger over.
-
Lad det simre i ca. 35 – 45 minutter indtil sellerien er mør.
-
Si mælken fra, men behold den.
-
Damp sellerien, og mos den og hvidløgsfedene med en stavblender eller kom det i en blender.
-
Tilsæt evt. lidt ekstra mælk for, at konsistensen bliver lind.
-
Smag til med salt og peber.
-
Nyretapper
-
Soigner nyretapperne for evt. fedt og de værste sener.
-
Drys dem med salt 1 time inden tilberedning. Lad dem stå ved stuetemperatur i en time.
-
Hæld lidt olie i en pande som varmes op.
-
Kom nyretapperne på panden og tilsæt smøret.
-
Steg nyretapperne 2 – 5 minutter på hver side, dette afhænger hvor store de er.
-
Under stegningen hældes det smeltede smør over nyretapperne.
-
Tag dem af panden og lad dem hvile i 5 minutter under noget stanniol.
-
Skær dem dernæst i skiver af ½ cm. tykkelse.
-
Monter saucen med smørklatter mens der piskes. På et tidspunkt begynder saucen, at se blank ud og bliver også lidt tykkere.
Bagte tomater
-
Skyld tomaterne, og halver dem.
-
Kom dem på en bageplade med bagepapir på.
-
Bland olive, æbleeddike og honning.
-
Smør tomaterne på skærefladen med blandingen og drys med frisk hakket timian.
-
Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 35 – 45 minutter, eller indtil de er faldet sammen.
Gratinerede Portobellosvampe
-
Skær stokken af portobellosvampene, som skæres i små tern.
-
Sæt portobellosvampene i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter indtil de har afgivet en del væde.
-
Skalotteløget afskalles og skæres i små tern.
-
Fennikeltoppen skæres i tynde skiver.
-
Riv cheddarosten.
-
Hæld væden fra portobellosvampene.
-
Drys cheddarosten i portobelloerne, som toppes med fennikel og skalotteløg.
-
Sæt portobelloerne i ovnen ved 180 i ca. 20 minutter eller indtil osten er smeltet.
-
-
-