November 22

Maddag hold 2

Miniomelet med wakamesalat

20231122_194910 20231122_194924 20231122_194858

Fremgangsmåde

Ingredienser 4 stk. Æg

Olie

1 stk. Laksefilet

Salt 1 bakke Wakamesalat

Pisk æggene sammen og hæld massen i en lille stegepande med olie.

1 Skær laksen i mindre stykker og fordel over æggemassen. Drys salt over og gennemsteg. 2 Lad omeletten køle af.

3 Del med en udstikker eller et glas og pynt med salat.

Mørbrad i Mornaysauce

Antal:
 Pers.
Ingredienser:
300 gram Svinemørbrad, afpudset
7.5 gram Smør
0.5 spsk. Olie solsikke/vindruekerne
150 gram Løg, pillet vægt
1 ds. Hakkede tomater, 400g
0.5 Mornaysauce 14%
1 fed Hvidløg
Basilikum, tørret
75 gram Cocktailpølser
Opskrift:

Svinemørbraden skæres i skiver og brunes på panden i smør og olie, lægges i et ildfast fad. Løget hakkes og svitses på panden. tomater, mornaysauce, hvidløg og basilikum tilsættes og koges op. Cocktailpølserne tilsættes til slut og vendes lige rundt. Derefter hældes alt over mørbradbøffermne.

Derefter stilles det i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn og står der i 30 min.

Ris koges og der serveres hvidløgsflutes og rødvin til.

20231122_201954 20231122_201950

 

Italiensk dessert – Panna Cotta

Panna cotta betyder på italiensk ‘kogt fløde’, og det er en lækker dessert, der smager fantastisk af vanilje. Den er utrolig nem at lave, og her serveres den med en skøn bærsauce, som bare passer helt perfekt til.

Ingredienser til

4 blade husblas

1 vaniljestang

1 dl sukker

6 dl fløde

Bærsauce

1 blad husblas

300 g skovbær (frosne)

125 g flormelis

Forslag til pynt frisk mynte Panna cotta Læg husblassen i blød i koldt vand. 4 personer Del vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Skil kornene ad med lidt af sukkeret. Kom fløden op i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn og vaniljestangen. Varm det op under omrøring, til blandingen lige når kogepunktet, og al sukkeret er smeltet. Fjern vaniljestangen fra gryden. Klem det meste af vandet fra husblassen, og rør det ud i den varme flødeblanding. Tag gryden af varmen, og lad det køle lidt af. Hæld blandingen over i fire små portionsglas, og sæt dem på køl i mindst fire timer før servering. Bærsauce Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand. Kog bærrene op i en gryde, og lad dem koge et minuts tid. Brug en stavblender, og blend, så der ikke er nogen store klumper tilbage. Klem vandet fra husblassen, og rør det i den varme bærsauce. Pisk derefter flormelisen i saucen, og lad den køle lidt ned, før du hælder den forsigtigt over de små glas med panna cotta. Stil desserten tilbage på køl, til den skal serveres.

20231122_210204 20231122_210156 20231122_210150