Januar 11
Hold 2
Italiensk muslinge suppe
Kyllingebryst med gulerødder og svampe hvidvinssovs
Olivenolie
|
1 spsk |
---|---|
Gulerødder i grove stykker
|
300 g |
Grofthakket zittauerløg
|
1 |
Små grofthakkede fed hvidløg
|
2 |
Hvidvin, fx riesling
|
1 dl |
½ liter | |
Groft salt
|
1 tsk |
Friskkværnet peber
|
Kalkunschnitzler (ca. 100 g)
|
4 |
---|---|
Friske timianblade
|
1 spsk |
Groft salt
|
½ tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Serrano skinke
|
4 skiver |
Rensede portobello svampe
|
300 |
Olivenolie
|
1 spsk |
Groft salt
|
¼ tsk |
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Stegetid
Baileys fromage
Baileys fromage
- 3 ark husblas
- 2 æg
- 65 g sukker
- 1 dl baileys, stuetempereret
- 1,50 dl piskefløde
- Krokant
- 40 g sukker
- 40 g mandler
- 1 nip salt
- Til servering
- 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand i 10 minutter.
Del æggene i blomme og hvider i to skåle. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem helt stive og luftige, så de danner toppe og skålen kan vendes uden det falder ud.
Kom æggeblommer og sukker i en anden skål og pisk til en lys og luftig æggeesnaps.
Kram vandet fra husblas og smelt husblas ved lav varme i et vandbad. Tag skålen af varmen. Rør en spiseskefuld Baileys af gangen i skålen med husblas, og pisk tilsidst Baileys med husblas i skålen med æggesnaps. Pisk det godt igennem.
Pisk fløden til en luftig flødeskum. Brug en dejskraber til forsigtigt at vende flødeskum sammen med æggesnaps og Baileys. Rør to spiseskefulde af de stiftpiskede æggehvider i skålen og fold derefter resten af den stiftpiskede æggehvide i.
Fordel i fire glas og sæt på køl i fire timer.
Krokant
Smelt sukker på en pande ved middel varme. Rør mandlerne i sammen med et nip salt. Rør godt rundt, hæld på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hak det groft.
Servering
Kom flødeskum i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt med krokant samt toppe af flødeskum sprøjtet ud i små stjerner.