Januar 11

Januar 11

Hold 2

Italiensk muslinge suppe

20230111_204642 20230111_204652 Kyllingebryst med gulerødder og svampe hvidvinssovs

kalkunschnitzler-med-gulerodder-og-svampe-i-hvidvinssauce

Olivenolie
1 spsk
Gulerødder i grove stykker
300 g
Grofthakket zittauerløg
1
Små grofthakkede fed hvidløg
2
Hvidvin, fx riesling
1 dl
½ liter
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber

 

Kalkunschnitzler (ca. 100 g)
4
Friske timianblade
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Serrano skinke
4 skiver
Rensede portobello svampe
300
Olivenolie
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Lad olien blive godt varm i en pande. Steg gulerødder, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ved kraftig varme i ca. 1 min. – eller til det kogt næsten væk. Tilsæt fløde, salt og peber og lad det koge i ca. 3 min. Hæld blandingen i et lille ovnfast fad.
  • Drys kalkunschnitzlerne med timian, salt og peber. Vikl serrano skinke omkring og placer pakkerne på gulerodsblandingen. Fordel portobello svampene i fadet med lamellerne opaf. Dryp med olie og drys med salt og peber. Bag retten midt i ovnen. Server med nykogte ris og pynt med timian.
Stegetid
  • Ca. 20 min. ved 200° – traditionel ovn.

20230111_200104 20230111_200037

Baileys fromage

20230111_212929 20230111_213045

Baileys fromage

Tid i alt4 timer
Arbejdstid40 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers. 
Ingredienser
  • 3 ark husblas
  • 2 æg
  • 65 g sukker
  • 1 dl baileys, stuetempereret
  • 1,50 dl piskefløde
  • Krokant
  • 40 g sukker
  • 40 g mandler
  • 1 nip salt
  • Til servering
  • 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum

Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand i 10 minutter.

Del æggene i blomme og hvider i to skåle. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem helt stive og luftige, så de danner toppe og skålen kan vendes uden det falder ud.

Kom æggeblommer og sukker i en anden skål og pisk til en lys og luftig æggeesnaps.

Kram vandet fra husblas og smelt husblas ved lav varme i et vandbad. Tag skålen af varmen. Rør en spiseskefuld Baileys af gangen i skålen med husblas, og pisk tilsidst Baileys med husblas i skålen med æggesnaps. Pisk det godt igennem.

Pisk fløden til en luftig flødeskum. Brug en dejskraber til forsigtigt at vende flødeskum sammen med æggesnaps og Baileys. Rør to spiseskefulde af de stiftpiskede æggehvider i skålen og fold derefter resten af den stiftpiskede æggehvide i.

Fordel i fire glas og sæt på køl i fire timer.

Krokant
Smelt sukker på en pande ved middel varme. Rør mandlerne i sammen med et nip salt. Rør godt rundt, hæld på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hak det groft.

Servering
Kom flødeskum i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt med krokant samt toppe af flødeskum sprøjtet ud i små stjerner.