20 Februar

Hold 2

Ovnbagt helleflynder med grønne asparges

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 tomater (ca. 150 g)
  • 400 g helleflynder filet
  • ½ dl olivenolie
  • 3 spsk hakkede friske krydderurter, fx purløg, dild, persille, salvie, basilikum
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 300 g rensede grønne asparges

Sauce

  • 25 g smør
  • 1 finthakket skalotteløg (ca. 25 g)
  • 1 gulerod i små tern (ca. 100 g)
  • 1 porre i tynde ringe (kun det hvide) (ca. 100 g)
  • 1½ dl tør hvidvin
  • 4 dl fiskefond
  • 2 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber

Pynt

  • blandede krydderurt
  • tang (kan købes i helsekostforretninger)

Tilbehør  Nye Kartofler

Sådan gør du

Bring vand i kog i en gryde. Skær et lille kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i det kogende vand i ca. 15 sek. Tag tomaterne op med en hulske. Træk skindet af og del tomaterne i kvarte. Skrab kernerne ud og skær tomatkødet i små tern. Skær fisken i passende stykker. Bland olie og krydderurter med halvdelen af tomatternene, salt og peber. Fordel blandingen på fisken og bag den i et ovnfast fad midt i ovnen.

Kog aspargesene i letsaltet vand, uden låg, i ca. 2 min.

Sauce

Lad smørret smelte i tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, gulerødder og porrer i ca. 1 min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til vinen er næsten væk. Tilsæt fond og fløde og lad det koge ind til en cremet sauce. Vend resten af tomatternene i saucen. Tilsæt salt og peber og smag til.

Hæld ved serveringen saucen over fisken og anret aspargesene i fadet. Pynt med krydderurter og lidt tang, der er udblødt i vand.

Bagetid

Ca. 10   min. ved 175° – traditionel ovn.

20190220_194840 20190220_194911

20190220_195111

Spansk mandeltærte

20190220_202119 20190220_202131 20190220_202153