Hold 2
Ovnbagt helleflynder med grønne asparges
Ingredienser
Antal portioner
- 2 tomater (ca. 150 g)
- 400 g helleflynder filet
- ½ dl olivenolie
- 3 spsk hakkede friske krydderurter, fx purløg, dild, persille, salvie, basilikum
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet hvid peber
- 300 g rensede grønne asparges
Sauce
- 25 g smør
- 1 finthakket skalotteløg (ca. 25 g)
- 1 gulerod i små tern (ca. 100 g)
- 1 porre i tynde ringe (kun det hvide) (ca. 100 g)
- 1½ dl tør hvidvin
- 4 dl fiskefond
- 2 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet hvid peber
Pynt
- blandede krydderurt
- tang (kan købes i helsekostforretninger)
Tilbehør Nye Kartofler
Sådan gør du
Bring vand i kog i en gryde. Skær et lille kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i det kogende vand i ca. 15 sek. Tag tomaterne op med en hulske. Træk skindet af og del tomaterne i kvarte. Skrab kernerne ud og skær tomatkødet i små tern. Skær fisken i passende stykker. Bland olie og krydderurter med halvdelen af tomatternene, salt og peber. Fordel blandingen på fisken og bag den i et ovnfast fad midt i ovnen.
Kog aspargesene i letsaltet vand, uden låg, i ca. 2 min.
Sauce
Lad smørret smelte i tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, gulerødder og porrer i ca. 1 min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til vinen er næsten væk. Tilsæt fond og fløde og lad det koge ind til en cremet sauce. Vend resten af tomatternene i saucen. Tilsæt salt og peber og smag til.
Hæld ved serveringen saucen over fisken og anret aspargesene i fadet. Pynt med krydderurter og lidt tang, der er udblødt i vand.
Bagetid
Ca. 10 min. ved 175° – traditionel ovn.
Spansk mandeltærte