Brandade med frisk torsk
Ingredienser
- 400 g torskefilet
- 400 g let melede kartofler
- 6-8 fed hvidløg
- 2 dl mælk
- 1 dl olivenolie
- 1 smule salt
- 1 smule peber
- 1 smule rasp
- 1 smule revet gruyere
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne helt møre i usaltet vand.
- Kog hvidløgsfedene op i mælken.
- Kog torsken i godt saltet vand til den er mør.
- Mos de kogte kartofler med et piskeris og tilsæt lidt af den mælk, som hvidløgene har kogt i. Pas på at mosen ikke bliver for lind.
- Kom torsken ved og pisk den ind i mosen.
- Hak eller mos de kogte hvidløgsfed og bland dem i mosen. Tilsæt olivenolien mens der piskes. Smag til med salt og peber og evt. et lille ekstra presset fed hvidløg.
- Kom brandaden i et ildfast fad og drys med rasp og revet Gruyere. Gratiner retten under grillen til den er gylden på overfladen.
- Server med blandet salat og kvarte røde pebre, som er stegt helt møre i lidt olivenolie på en pande.