Maddag Hold 1
Wienerschnitzel
Ingredienser
- Wienerschnitzel
- 4 kalveschnitzel, ca. 150-175 g pr stk
- 1 dl hvedemel
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 æg, sammenpisket
- 2 dl rasp
- 3 spsk olivenolie, til stegning
- 30 g smør, til stegning
- Dreng
- 1 øko citron, i skiver
- 1 dåse benfri sild
- 2 spsk peberrod
- 2 spsk kapers
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 1 kg kartoffel
- 1 olivenolie
- 300 g ærter, frosne, optøede
- 1 spsk smør, til ærterne
- flagesalt
Ristede kartoffelskiver
Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver, vend dem i olie og salt og kom dem på en bradepande med bagepapir.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 30 minutter.
Wienerschnitzel
Bank kødet fladere med en kagerulle eller kødhammer. De skal gerne være omkring 1/2 cm tykke. Vend dem på begge sider først i en skål med hvedemel blandet med salt og peber. Derefter i en skål med sammenpisket æg og tilsidst i en skål med rasp, salt og peber.
TIP – Wienerschnitzlerne skal steges en ad gangen i friskt smør og olie på en ren pande hver gang. Det giver det bedste resultat og sikre en flot stegning på alle snitzler. Panden skal derfor tørres ren med et stykke køkkenrulle mellem hver schnitzel.
Varm en stor pande op med olie, kom en klat smør på og lad det bruse af. Steg en schnitzel i 1-2 minutter på hver side. Lad den hvile på en bagerist sat over et stykke bagepapir. Tør panden af og steg næste schnitzle i frisk smør og olie. Fortsæt til alle wienerschnitzlerne er stegt.
Varm de 4 brunede wienerschnitzler nederst i ovnen de sidste 5 min. af kartoflernes bagetid.
Ærter
Lad smør bruse af på en ren pande og lynrist ærterne i ét minut ved høj varme, under omrøring. Drys med salt og friskkværnet peber og server til wienerschnitzlerne mens ærterne er rygende varme.
Servering
Server wienerschnitzel med en citronskive, toppet med sild, kapers og peberrod, samt kartoffelskiver og smørristede varme ærter.
Bemærk: Opskriften er blevet skaleret, så mål og tider kan variere.
Sveskekompot
Hakkede, bløde svesker
|
100 g |
---|---|
Vand
|
1 dl |
Sukker
|
1⅓ spsk |
Mørk portvin, fx ruby
|
2 spsk |
Friskpresset citronsaft
|
⅔ tsk |
Grofthakkede, smuttede mandler
|
33⅓ g |
Creme
Æggeblomme (evt. pasteuriserede)
|
1⅓ |
---|---|
Sukker
|
2 spsk |
Majsstivelse, fx maizena
|
⅔ spsk |
Sødmælk
|
⅙ liter |
⅙ liter |
Letknuste makroner
|
24 |
---|
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
---|
Sådan gør du
Sveskekompot
Creme
Tip
Velbekomme!