Februar 8

Maddag Hold 1

Wienerschnitzel

20230208_192445

Ingredienser

  • Wienerschnitzel
  • 4 kalveschnitzel, ca. 150-175 g pr stk
  • 1 dl hvedemel
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 æg, sammenpisket
  • 2 dl rasp
  • 3 spsk olivenolie, til stegning
  • 30 g smør, til stegning
  • Dreng
  • 1 øko citron, i skiver
  • 1 dåse benfri sild
  • 2 spsk peberrod
  • 2 spsk kapers
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 1 kg kartoffel
  • 1 olivenolie
  • 300 g ærter, frosne, optøede
  • 1 spsk smør, til ærterne
  • flagesalt

Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Fremgangsmåde

Ristede kartoffelskiver
Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver, vend dem i olie og salt og kom dem på en bradepande med bagepapir.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 30 minutter.

Wienerschnitzel
Bank kødet fladere med en kagerulle eller kødhammer. De skal gerne være omkring 1/2 cm tykke. Vend dem på begge sider først i en skål med hvedemel blandet med salt og peber. Derefter i en skål med sammenpisket æg og tilsidst i en skål med rasp, salt og peber.

TIP – Wienerschnitzlerne skal steges en ad gangen i friskt smør og olie på en ren pande hver gang. Det giver det bedste resultat og sikre en flot stegning på alle snitzler. Panden skal derfor tørres ren med et stykke køkkenrulle mellem hver schnitzel. 

Varm en stor pande op med olie, kom en klat smør på og lad det bruse af. Steg en schnitzel i 1-2 minutter på hver side. Lad den hvile på en bagerist sat over et stykke bagepapir. Tør panden af og steg næste schnitzle i frisk smør og olie. Fortsæt til alle wienerschnitzlerne er stegt.

Varm de 4 brunede wienerschnitzler nederst i ovnen de sidste 5 min. af kartoflernes bagetid.

Ærter
Lad smør bruse af på en ren pande og lynrist ærterne i ét minut ved høj varme, under omrøring. Drys med salt og friskkværnet peber og server til wienerschnitzlerne mens ærterne er rygende varme.

Servering
Server wienerschnitzel med en citronskive, toppet med sild, kapers og peberrod,  samt kartoffelskiver og smørristede varme ærter.

 20230208_202637 20230208_193318

4 personer

 

Bemærk: Opskriften er blevet skaleret, så mål og tider kan variere.

Sveskekompot
Hakkede, bløde svesker
100 g
Vand
1 dl
Sukker
1⅓ spsk
Mørk portvin, fx ruby
2 spsk
Friskpresset citronsaft
⅔ tsk
Grofthakkede, smuttede mandler
33⅓ g

Creme
Æggeblomme (evt. pasteuriserede)
1⅓
Sukker
2 spsk
Majsstivelse, fx maizena
⅔ spsk
Sødmælk
⅙ liter
⅙ liter
Letknuste makroner
24
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sveskekompot
  • Bring svesker, vand og sukker i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min.- rør af og til. Tilsæt portvin og citronsaft og lad sveskekompotten køle af. Vend mandlerne i.
Creme
  • Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde. Rør mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min. Lad cremen køle af i en skål – rør af og til. Pisk fløden til et let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.
  • Læg creme, knuste makaroner og sveskekompot lagvis i høje glas (a ca. 2½ dl). Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum og citronskal og server desserten med lange skeer.
Tip
  • Hvis du vil undgå æg, kan den hjemmelavede creme erstattes med ¼ liter Arla Karolines Køkken® Vaniljesauce: Den upiskede Arla Karolines Køkken® Vaniljesauce blandes med 1 spsk maizena, der er rørt ud i 1 spsk vand. Herefter varmes saucen op til kogepunktet, under omrøring, til den bliver til en lidt tykkere creme. Lad cremen køle af, inden du vender den med flødeskum.

Velbekomme!

Bedømmelse