Januar 10

Maddag   Hold 2

Cremet svampesuppe

 20240110_200238
Svampesuppe med bacon og fløde er en lækker suppe med masser af dejlig smag.
RetOpskrift, Forret, Grøntsager, Supper
KøkkenDansk
KeywordSvampe, Champignon
Forb. tid40minutter minutter
Tilb. tid30minutter minutter
Samlet tid1time time 10minutter minutter
Antal4 personer
ForfatterSøren Willadsen

Ingredienser

Svampesuppe

  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 600 g. blandede svampe som brune markchampignon kantareller, karl johan , gem 100 g. svampe.
  • 2 tsk. timian
  • 1 dl. hvidvin
  • 1 l hønsefond
  • 2 – 3 dl. fløde
  • 3 spsk. sherryeddike
  • Salt og peber

Topping

  • 125 g. bacon
  • 100 g. svampe

Sådan gør du

Svampesuppe

  • Skræl løg og hvidløg som skæres i grove tern.
  • Rens svampene for jord, og skær dem i tern.
  • Varm en halvstor gryde op, og sauter løg og hvidløg i lidt olie ved middelvarme indtil de er glasklare.
  • Skru op for varmen og tilsæt svampene som skal stege af. Undgå at røre for rundt i dem.
  • Tilsæt dernæst hvidvin og timian som skal koge lidt op, inden hønsefonden hældes ved.
  • Lad det koge op og simre i omkring 30 minutter, hvorefter det blendes det grundigt til en fin suppe.
  • Ønsker du en suppe helt uden svamperester kan du hælde den igennem en sigte.
  • Tilsæt piskefløde, smag til med sherryeddike og salt og peber.

Topping

  • Skær bacon i små tern, som steges sprøde på en pande.
  • Svampene skæres i mindres stykker og steges ligeledes på en pande.

Noter

Ved servering hældes suppen i skåle, toppes med sprød bacon og svampe.

Wienerschnitzel

20240110_202817 20240110_202748

Knuste kartofler

4,38 fra 43 stemmer

Knuste kartofler med parmesan og timian

Samlet tid1time t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 12 store kartofler
  • 3 spsk olivenolie
  • spsk revet parmesanost
  • frisk timian (tørret timian kan også bruges)
  • salt

Fremgangsmåde

  • Skrub kartoflerne – de skal ikke skrælles. Kog kartoflerne helt møre, hæld vandet fra og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres kartoflerne flade med bagsiden af en gaffel, et kartoffelmosjern eller lignende – det gør ikke noget, at de falder lidt fra hinanden.

    Pensl eller spray kartoflerne med olie og drys med friskrevet parmesan, timian og lidt salt. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 30 minutter, eller til de er gyldne og sprøde på toppen.

Man kan selvfølgelig lege med alle mulige andre smagsvarianter til de knuste kartofler, så det gælder bare om at slippe fantasien løs.