20 November

Maddag hold 3

Risotto med svampe og parmesan

Ingredienser

  • 500 g rensede svampe fx kantareller, champignon, portobello, bøgehat
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 300 g risottoris
  • 1 l grøntsagsbouillon (eller hønsebouillon)
  • 2,5 dl hvidvin
  • 75 g smør
  • 100 g friskrevet parmesan
  • ½ bdt. hakket persille
  • Salt, peber

Sådan gør du

    • Hak halvdelen af svampene, og skær resten i mundrette stykker, hvis de er store. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt de hakkede svampe, og lad dem stege med et par minutter.
    • Skru nu op for varmen, tilsæt risene, og svits et minuts tid. Tilsæt hvidvinen, og rør ofte, til den er fordampet. Hæld bouillonen i lidt efter lidt, så den langsomt arbejdes ind i risen under hyppig omrøring. Fortsæt med det, til risene er kogt færdige. De skal være møre, men stadig have bid. Det tager cirka 15 minutter. Tilsæt 50 g smør, parmesan og persille, og smag til med salt og peber.
    • Steg de resterende svampe i resten af smørret, mens risene simrer. Krydr med salt og peber, og kom dem i risottoen lige inden servering.
  • Servér med ekstra parmesan.

20191120_19371820191120_193655

Grøn Gris med Salvie

20191120_20124120191120_201030

Æble/Pærer med marengstop

Udklip

20191120_210143_001 20191120_210128