Maddag hold 3
Risotto med svampe og parmesan
Ingredienser
- 500 g rensede svampe fx kantareller, champignon, portobello, bøgehat
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- Olie til stegning
- 300 g risottoris
- 1 l grøntsagsbouillon (eller hønsebouillon)
- 2,5 dl hvidvin
- 75 g smør
- 100 g friskrevet parmesan
- ½ bdt. hakket persille
- Salt, peber
Sådan gør du
-
Hak halvdelen af svampene, og skær resten i mundrette stykker, hvis de er store. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt de hakkede svampe, og lad dem stege med et par minutter.
-
Skru nu op for varmen, tilsæt risene, og svits et minuts tid. Tilsæt hvidvinen, og rør ofte, til den er fordampet. Hæld bouillonen i lidt efter lidt, så den langsomt arbejdes ind i risen under hyppig omrøring. Fortsæt med det, til risene er kogt færdige. De skal være møre, men stadig have bid. Det tager cirka 15 minutter. Tilsæt 50 g smør, parmesan og persille, og smag til med salt og peber.
-
Steg de resterende svampe i resten af smørret, mens risene simrer. Krydr med salt og peber, og kom dem i risottoen lige inden servering.
-
Servér med ekstra parmesan.
Grøn Gris med Salvie
Æble/Pærer med marengstop