25 Januar

Suppe

 

Fyldt kalkunbryst

Kalkun

Ingredienser

Kalkun:

  • 1 stk kalkunbryst (ca 900g)
  • 8 tynde skiver tapas chorizo pølse (vores var ca 5-6cm i diameter, er den mindre skal der flere skiver til)
  • grillet artiskok pesto
  • feta (vi bruger den lækre cremede Puck fra Arla)
  • frisk timian
  • 1 pk bacon

Kalkunbrystet flækkes op så det bliver en stor flade. Det kan gøres med et enkelt snit, men jeg plejer at gøre det ved at skære ind ca 1cm fra skærebrættet (når kødet ligger derpå) og så skære på langs lige indtil jeg er ca 1 cm fra at skære igennem. Så ruller jeg kødet så det ligesom rulles ud og så fortsætter jeg ellers med at skære videre i samme snit.  Til sidst ender jeg op med et kalkunbryst som er skåret ud i et ca 1cm tykt lag der er relativt stort.

Ud på fladen smøres et lag af artiskok pestoen. oven på denne placeres skiverne af chorizo pølse og til sidst nogle tynde skiver af fetaen. Så kan der ellers krydres med salt, peber, timian og hvad man ellers har lyst til (denne gang fik vores lidt Santa Maria Chili Explosion for ekstra bid).

Kalkunbrystet rulles stramt sammen og vikles herefter ind i bacon. Placer kødet i et fad i ovnen i 40-45min ved ca 220C. Du kan evt. give den lidt ovngrill i de sidste 10min for at få mere sprød bacon overflade.

Kartoffelring
350 g bacon i skiver
1 kilo bagekartofler
1 løg
1 dl. groft hakket persille
150 g. revet mozzarella
salt og peber

UdklipKartoffelring
Skæl og skær kartoflerne i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern, så skiverne bliver helt tynde. Gør det samme med løget. Smør en randform og beklæd den med bacon. Lad gerne baconen ligge lidt ud over kanten. Læg kartoffelskiver´og løgskiver i et lag. Drys med lidt peber og salt (pas på baconen er salt) og lidt finthakket persille. Drys lidt revet ost. Gentag til formen er fyldt. Tryk det godt sammen. Baconen foldes ind over formen (det kan ikke lukke sammen). Bag kartoffelgratinen i en 200 grader varm ovn,  i ca. 90 minutter. De er lang tid om at blive møre. Skær med en kniv, baconen fra kanterne og vend gratinen ud på et fad. Skæres i skiver og serveres.

Salat

Spidskål Gulerødder salat æbler Pinjekerner

Dressing Olie Æbleeddike Honning salt peber

Skær spidskålet og salat strimler , riv guleroden , skær æblet I tynde bade. Rist pinjekerne let .

Dressing.

Bland ½dl olie ,½dl eddike med ¼ honning , tilsæt salt og peber.