Madaften
Forret
Hovedret
Lyssej med selleri og palmekål
Dessert
Ingredienser
4 æbler
150 g medjoul dadler
1 dl friske tranebær
1 dl tørrede tranebær
100 g valnødder
Appelsinsirup:
1 ½ dl appelsinsaft
1 dl sirup
1 spsk kanel
1 tsk muskatnød
Skyl æbler og skær dem i 8 både uden kerner, men med skræl. Skær dadler i mindre stykker.
Bland æbler, dadler, friske tranebær og tørrede tranebær i en skål. Varm appelsinsaft, sirup, kanel og muskatnød op i en gryde og lad det koge ind i 10 minutter. Tilsæt appelsinsirup i skålen med frugt og vend det godt rundt. Kom æbleblandingen i et ovnfast fad og bag dem ved 175°C i 25 minutter. Vend valnødder i æbleblandingen og giv dem 20 minutter mere i ovnen ved 175°C.
Lad frugten køle af i 5 minutter. Anret i skåle med en kugle vaniljeis til.