Mad dag
Hold 3
tunmousse
Kalvelever med æble kompot og bløde løg
-
700 g kartofler
-
2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
-
90 g smør
-
salt og sort peber
-
3 æbler
-
1 spsk sukker
-
3 spsk vand
-
1 tsk frisk timian
-
2 zittauerløg
-
90 g smør
-
400 g kalvelever i skiver
-
75 g hvedemel
-
90 g smør
-
⅕ liter (2 dl) koncentreret kalvefond
-
2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
-
3 friske timiankviste
-
1.Skræl kartoflerne og kog dem helt møre.
-
2.Mos dem med 1 dl piskefløde og 50 g smør.
-
3.Smag til med salt.
-
4.Skræl æblerne og skær dem i grove tern.
-
5.Kom dem i en gryde med sukker, vand og 1 tsk. timian og kog det til en grov kompot, ca. 10 min.
-
6.Lad kompotten køle lidt af.
-
7.Skær løgene i tynde skiver og steg dem ved svag varme i 1 spsk. smør til de bliver bløde og brune – ca. 15 min.
-
8.Krydr melet med godt med salt og peber.
-
9.Vend kalveleveren i mel og drys overskydende af.
-
10.Smelt 25 g smør i en pande og steg leveren ved høj varme i 1½ min. på hver side.
-
11.Tag leveren op af panden og hæld kalvefond, fløde og timian i.
-
12.Lad det koge ind og tykne til en sauce og smag til med salt og peber.
-
13.Server den stegte lever med kartoffelmos, bløde løg, æblekompot og sauce.