Forloren hare med stegte kartofler, agurkesalat og skysauce
af Stefan Svane
Tilberedning
Forloren hare
Steg løg og bacon med smør, til de er gyldne – må ikke få for meget farve. Sæt på køl.
Rør hakkekødet med æg, mel og mælk til en ensformig masse. Tilsæt derefter de kolde løg/bacon, og rør det sammen med resten af ingredienserne. Lav en lille prøvedelle for at se, om farsen mangler noget.
Form en steg med rygrad, og placér geléen. Drys med rasp, og pak stegen ind i bacon. Steg den i cirka 45 minutter ved 180 grader varmluft.
Agurkesalat
Drys agurkeskiverne med salt og sukker. Lad dem herefter stå minimum 1 time, så de smider væsken.
Rør resten af ingredienserne sammen, og rør løbende, til sukkeret er opløst. Dræn agurkerne, og læg dem i syltelagen.
Stegte kartofler
Steg kartoflerne en smule, så de får kanter. Vend dem med smør og rosmarin.
Steg dem i ovnen ved 200 grader varmluft, til de er gyldne og sprøde.
Haresovs
Hæld fløden ved stegen, mens den steges. Svits løg og bacon af, til de er gyldne i smørret. Tilsæt herefter melet og ‘brænd’ af. Tilsæt hønsefond/vand, og lad det simre.
Hæld fløde/stegesky i sovsen, når stegen er færdig. Tilsæt herefter resten af ingredienserne. Kog det igennem, sigt og smag til.